#mkbtklub

#Zoltai Alexandra

a Magyar-Kínai Baráti Társaság alelnökeZoltai Alexandra
Zoltai Alexandra

Zoltai Alexandra felsőoktatási tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi karán kezdte mongol nyelv és kultúra szakon, kínai nyelv és kultúra minorral. A képzés alatt elnyerte a Balassi Intézet ösztöndíját, melynek keretei között egy szemesztert töltött az Ulánbátori Egyetemen. Diplomáját 2013-ban szerezte.

2014-ben felvételt nyert a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Budapest Corvinus Egyetem által közösen indított Kelet-Ázsia tanulmányok mesterszakára. Az első egyetemi év után a Magyar-Kínai Baráti Társaság által kínai ösztöndíjban részesült, amellyel egy tanévet töltött a Fujian tartománybeli Xiamen városában. Szakmai gyakorlatát a Külügyi és Külgazdaság Intézetben végezte, mesterszakos tanulmányait 2017-ben fejezte be kitüntetéses diplomával. 2017 vége óta a Magyar-Kínai Baráti Társaság megválasztott alelnöke. 2018-ban felvételt nyert a Pécsi Tudományegyetem geopolitikai PhD programjára. Hazai és külföldi konferenciák rendszeres látogatója és előadója. Fő kutatási témája Kína biztonságpolitikája és geopolitikája, ezen belül is Kína 21. századi tengeri ambíciói, vagyis stratégiai célok az Új Selyemút tengeri szakaszain geopolitikai és biztonságpolitikai szempontból.

2017-től három éven keresztül a PAGEO Geopolitikai Kutatóintézet Kína elemzője és kreatív koordinátora volt, majd 2021 február közepe óta a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ ügyvivő szakértője és Kína elemzője.

Forrás: Eurasia Center


PUBLIKÁCIÓK

Feltöltés alatt....


Kína összeköt!

#mkbtklub #kínaösszeköt