#mkbtklub

#Pavlicsek Patrik


KAPCSOLAT

feltöltés alatt...


Pavlicsek Patrik
Pavlicsek Patrik

Pavlicsek Patrik (kínai név: 庞博)

Perkátáról, a Mezőség egy nagyközségéből származom, melynek már több mint 60 éve van testvértelepülési kapcsolata Huaxianggal, Peking Fengtai kerületének egy agglomerációs településével. Kína megismerésének útján ennek a két, a térképen alig észrevehető település történései indítottak el. Kisgyerekként nagyon szerettem a Disney Mulan rajzfilmjét, Jackie Chant és Jet Lit, édesapám pedig 6 éves korom óta tanított harcművészetekre. Így mondhatni valamilyen formában mindig is megvolt bennem a kíváncsiság Kína irányába.

A 2000-es években aktivizálódó magyar-kínai barátság eredményeként a 2013-ban találkoztam először Kínával, ami egy lehengerlő élmény volt, az érettségi előtti hetekben látogattunk ki Huaxiangba. Tudtam, hogy ide később is vissza akarok még menni. A "nagy találkozásnak" azonban mégis az első egy éves kínai ösztöndíjas időszakomat mondanám 2014-2015 között, amikor ''úgy élhettem Pekingben, akár a pekingiek,'' a Beijing Language and Culture University-n szívtam először magamba a kínai hétköznapok valóságát. A metropolisz miliője minden részletében megfogott, Kína alighanem azon kevés helyek egyike, ahol az ember minden érzékszervével elszakad a már megszokott tapasztalataitól. Én is így voltam ezzel, mindig kerestem az újabb helyeket, ízeket, látnivalókat, embereket és történeteket. Az első egy év után 2017-ben befejeztem a Pázmányon kínai tanulmányaimat, és még ugyanebben az évben felvételt nyertem a Pázmány Kelet-Ázsia Tanulmányok képzésére is, amivel egy időben a Nanjing Normal University-re kaptam újabb egy évre ösztöndíjat. Újabb év kint, újabb felejthetetlen élmények és emlékek, eddigi életem legmeghatározóbb éveként éltem meg, ráadásul a kínai évek kitartó barátságokkal is megajándékoztak.

A Kína-tanulmányok és Kína-érdeklődéseim évekig napi szinten tartottak rajta kedvenc témáimon: kínai politika, gazdaság, technológia, innovációk, friss hírek és üzleti lehetőségek. Mára már ezek az érdeklődések alkalmivá léptek vissza, viszont számukban tovább nőttek, az utóbbi években szerettem meg a kínai sci-fit, a kínai (és más távol-keleti) metál zenét, érdekel a kortárs formabontó kínai képzőművészet, valamint a harcművészetek helyzete Kínában. Bár most napi szinten nem kínai szakterületen dolgozom, a Három Királyság Gyilkosa (三国杀) kártyajáték magyar kiadását fordítottam és jelenleg is a kiadáson dolgozom. Amikor több napnyi szabadidőm van, akkor dalszövegek és rövidebb történetek fordításával is szoktam foglalkozni, a jövőben talán erre is több időm lesz majd. Remélem a későbbiekben komolyabb kutatásokkal tudom majd a sinológia tudományát bővíteni, addig is pedig a megfelelő módon segíteni más Kína, harcművészetek és egyebek iránt érdeklődőket.


FOTÓALBUM


Kína összeköt!

#mkbtklub #kínaösszeköt