#mkbtklub

#Kun Attila


KAPCSOLAT

feltöltés alatt...Kun Attila, mérnök-közgazdász, nyd. gazdasági minisztériumi osztályvezető.

1991-től két évtizeden át a GM-nél (elődeinél) osztályvezetőként, a Magyar-Kínai Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság titkáraként hivatalból is felügyeltem, építhettem a kétoldalú makro-és vállalatközi kapcsolatainkat.

Folyamatos kollegiális kapcsolatban álltam a budapesti diplomatáikkal, ill. a nagyköveteinkkel, így Dr. Tálas Barna elnök meghívására 1993-ban beléptem a MKBT-be. Rendszeres szakmai kapcsolatom volt Dr. Juhász Ottóval is. Sokéves közös munkáink, rendezvényeink voltak Vértes Péterrel, Szuszky Katival, Kusai Sándorral, Pintér Erikával és Wolf Csabával. Kiemelhetem itt is Ipoly Éva és Vértes Klári évtizedes MKBT munkáját.

A "nagy élmény" számomra Kínában, hogy előkészíthettem, majd részt vettem Göncz Árpád köztársasági elnökünk 1994. évi hivatalos pekingi látogatásán, a 40 fős, sikeres cégvezetői tárgyalásokon is. Megható volt a magyar himnuszt hallgatni a Tienanmen téren, dísz-ágyúsortűzben...

Pozitívan értékelhető, hogy a két ország, a gazdaságok között csaknem töretlen a fejlődés: a szerény klíring-elszámolásból tudatosan léptünk a keleti nyitásba, melynek immár a harmadik hullámában a nagyvolumenű tőkebefektetéseik és (sajna) szegényes export-árukínálatunk a jellemző.


FOTÓALBUM

feltöltés alatt...


Kína összeköt!

#mkbtklub #kínaösszeköt