#mkbtklub

#Horváth Korinna


KAPCSOLAT

Web - Facebook - YouTube - Instagram: @korinnas_world


Horváth Korinna
Horváth Korinna

Horváth Korinna vagyok, 1982. július 14-én Debrecenben születtem. A Magyar Iparművészeti Egyetemen (ma MOME) végeztem öltözék tervezőként. A diploma után azonnal Németországba, Stuttgartba kerültem, ahol kosztümtervező gyakornokként dolgoztam a Staatstheaterben, majd egy helyi divatüzlet tulajdonosának a jobb kezeként tevékenykedtem. Elindítottam saját tánciskolámat, melyet több mint 10 évig vezettem, miközben öltözködési tanácsadóként dolgoztam a Hallhuber német divatcégnél. 15 év elteltével férjemmel elhagytuk Németországot, és 2021. decemberében Kínába költöztünk. Férjem Exterior Cheef Designerként került Hangzhou Baybe a Lynk & Co design stúdiójába, ahonnan 6 hónap elteltével a Geely sanghaji design stúdiójába helyezték át. 2022. júliusa óta Sanghajban lakunk.

Több mint három és fél évvel ezelőtt egy álom vált valóra, amikor elindítottuk közösen a Korinna's World Travel, Art & More... utazási blogot. Célunk egy színes, minőségi és inspiráló tartalom előállítása. Férjem készíti a képeket, míg én írok, kezelem az oldalt és a hozzátartozó egyéb (Facebook, Instagram, Youtube, WeChat) online felületeket. Mióta megérkeztünk Kínába, az oldal átalakult egy kicsit, hiszen első sorban Kína csodálatos tájaival és a kínai kultúrával foglalkozunk. A megszokott utazási tartalom mellett elindítottuk a "Szokások és hiedelmek Kínában" című sorozatot, a Facebook oldalunkon a "Pictures of my Chinese Life" című sorozatot, illetve rövidebb bejegyzésekben foglalkozunk az aktuális kínai ünnepekkel. Fontosnak tartom, hogy én magam, és az otthoni magyar emberek is jobban megismerjék Kínát, illetve az itteni kínaiak is egyre többet halljanak Magyarországról. Erre talán a legjobb példa, a szívemhez legközelebb álló történet. Az egyik sanghaji kínai tanárom története, aki az első találkozásunk után nem sokkal elkezdett a magyar kultúra után érdeklődni, sőt, a magyar nyelv megismerésébe is belevágott. Remélem, egyszer majd meg tudom mutatni neki élőben is a hazámat.

Büszkék vagyunk, hogy a Time Out Shanghainak köszönhetően a Korinna's World Travel, Art & More... utazási blog képviselte Magyarországot a 4. Jiangnan Kulturális, Művészeti és Nemzetközi Turisztikai Fesztivál (4th Jiangnan Culture and Art & International Tourism) keretén belül megrendezett egy napos Suzhou szépségeit bemutató kiránduláson.

Fontos számomra a két ország közti baráti kapcsolat és a náha oly távolinak tűnő, de mégis közeli kultúra összekapcsolása. Azt hiszem, a Korinna's World Travel, Art & More... utazási bloggal méltón tudom ápolni ezt a barátságot.

(2023.01.31.)

FOTÓALBUM


Kína összeköt!

#mkbtklub #kínaösszeköt