#mkbtklub

#Horváth Gabriella


KAPCSOLAT

feltöltés alatt...


Horváth Gabriella
Horváth Gabriella

Horváth Gabriella: A lelkes amatőr

2020, karantén. Van idő a régi fotók nézegetésére. Egy fekete-fehér képen húgom 6, én 12 évesen, kínai kalapban, halásznadrágban, fonott henger kosárral. Ekkor 1960 előtt járunk. Még nem sokat tudtam a történelemről, de öltözékem kínai volt.

1987. Nemzeti Múzeum, az agyagkatonák bemutatkoznak Magyarországon. 2015. második kiállítás az Iparművészeti Múzeumban. Nagy tömeg, köztük én is!

2005. Alternatív Mozgás, Masszázs Terapeuta tanulmányok. Választott témám a vizsgán, a Hagyományos Kínai Orvoslás, a HKO . Gyakorlati időt töltve Dr. Eőry Ajándok működő HKO rendelőjében. Innen a hír, 2007-ben csoport indul vezetésével Pekingbe, egy energetikai mozgásformát tanulni megalkotójától, prof. Zhu Zongxiangtól. Ez a ma már rendkívül elterjedt, nálunk is méltán népszerű 312 meridián torna első tanulócsoportja.

Megismerkedésem ezzel a varázslatos, kiismerhetetlen országgal ezzel indul és tartott 2019-ig. Nagyon remélem még nem ért véget! Következzen néhány fotó a kezdeti időkből, ahogy én láttam Kínát! (2021)

Horváth Gabriella és húga kínai öltözékben
Horváth Gabriella és húga kínai öltözékben

Forrás: KÍNA - MOST IS KÖZEL, az MKBT "fotóalbum" pályázata


FOTÓALBUM

A fotóalbum megtekintéséhez kattintson a képekre!

© Horváth Gabriella


Életképek (fotófeliratok)

1.) A múlt. 2007-ben fényképeztem, 2019-ben már csak elektromos robogókat láttam. 2.) Szieszta. Minden természetes. 3.) Száradó ruhák. Kedves színfolt. 4.) Rákárus. Ilyet se láttam még. 5.) Megújul a hutong. Volt amit bontottak és amit építettek. 6.) Kultúrcsoport. Óriási élmény volt a sajátságos dallamvilág, a különleges hangszerek, az énekesek és a táncosok, akik engem is bevontak a táncba. Az udvarias közönség tapssal jutalmazott. 7.) Kézműves. Levelekből és szalagokból alkotta meg az egyedi munkáit, tücsök és bogártól a sárkányig. 8.) Generációk. Tündéri kislány, kedves nagymamák és nagypapa. 9.) Ebédidő. A teli étteremben együtt ettünk az ebédidős szakácsokkal. Nálunk nem tudom elképzelni. 10.) Az utcai zenész. Érdekes zene egy húron. 11.) Algaárus. Ilyet se láttam még. 12.) A piacon. Megkapó látvány volt a kiskacsák és kiscsibék csapata a járdán.

Forrás: KÍNA - MOST IS KÖZEL, az MKBT "fotóalbum" pályázata


Kína összeköt!

#mkbtklub #kínaösszeköt