#mkbtklub

#Gergely Marianne


KAPCSOLAT

feltöltés alatt...


Gergely Marianne
Gergely Marianne

Gergely Marianne

Huang Szilvia közreműködésével kerültem közel a MKBT közösségéhez, legalább 15-17 éve... Mivel azelőtt is már többször jártam korábban Kínában, pontosabban csak Pekingben, mint turista, magával ragadott e különleges világ, az ősi kultúra, az irodalom, az emberek nyitottsága, figyelmessége. Az egészséges étkezés formái! Ennek esetenként a következő vízum igénylésekor hangot is adtam a konzuli osztályon, amit mindig mosolyogva fogadtak tőlem, úgy érzem jólesett nekik ez a visszajelzés, a lelkesedésem!

6 éve egy komoly műtéten estem át itthon, ami végzetes helyzetet hozott. Az életkörülményeim elnehezültek... 4 éve Chen professzor Délibáb utcai klinikáján a kínai gyógyászat csodájával élhettem meg állapotom javulását! Hihetetlen csoda ez számomra, mindmáig! Örülök, hogy ennek magyar követői is vannak, körünkben!


Amit a MKBT havonkénti találkozói számomra adtak, és remélem adnak majd még, az a sokoldalú beszámolók, filmvetítések, hangszeres bemutatók, magyar csoportok utazásainak élménybeszámolói. A holdújévet köszöntő évente megrendezett ünnepségek egyedi hangulata, az azt kísérő figyelmességek, különlegesnek számítanak a mai világban! Most, a 2 éve húzódó pandémia alatt is törődtek a tagokkal, hogy megfelelő mennyiségű steril védőmaszkkal lássanak el bennünket a Kínai Nagykövetség jóvoltából, ami egy csodálatos gesztus.

Magamról annyit: mára 72 éves vagyok. 3 idegen nyelvet beszélek, írok is folyamatosan ebből 2 nyelven. Diplomát szereztem a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán, mint gasztronómiai manager. Dolgoztam bor export-importban. Nemzetközi főosztályon, mint előadó az Egészségügyi Minisztériumban. 34 éven át a nemzeti légitársaságnál, a Malévnél. Ebből 27 éven át repültem, összesen 10.700 órát a levegőben! Büszke vagyok rá, hogy a 125. légikisasszony lehettem az azóta bedőlt Malévnél...

Budapesten élek. Néhai Édesanyám 7 idegen nyelven tolmácsolt egy életen át, Édesapám emeritus közgazdász professzor, pénzügyi szakember, egyetemi tanár, Ő is beszélt 3 idegen nyelvet, többször hívták külföldre előadni, vagy tanulmányútra. (2022. február 16.)


FOTÓALBUM

feltöltés alatt...


Kína összeköt!

#mkbtklub #kínaösszeköt